Aan de totstandkoming van deze digitale encyclopedie wordt nog gewerkt.

Architectuur Centrum Eindhoven (ACE)

Uit De historische en eigentijdse encyclopedie van Eindhoven
Ga naar: navigatie, zoeken

Architectuurcentrum Eindhoven streeft naar een hoge kwaliteit van de gebouwde omgeving in en om Eindhoven en stimuleert actief de discussie daarover. Vandaar dat Maurer United Architects een ruimtelijk object als logo voor het centrum ontwikkelde, waarin de contouren van een A (Architectuur), C (Centrum) en een E (Eindhoven) te herkennen zijn. Dit object is aan alle kanten anders en daarmee een metafoor voor de doelstelling van het centrum. Immers, die discussie over architectuur en stedelijke ontwikkeling is alleen kwaliteitsverhogend als daarbij uiteenlopende perspectieven en meningen aan bod komen.

Architectuurcentrum Eindhoven inspireert en informeert door de organisatie van lezingen, stadsdebatten, tentoonstellingen, symposia, workshops en lanceert studieopdrachten. Daarnaast organiseert het centrum de Dag van de Architectuur (samen met de gemeente Eindhoven en de BNA), de Open Monumentendag (samen met de gemeente en andere organisaties).

Verder zijn de activiteiten gericht op het creëren van open netwerkverbanden en het uitwisselen van informatie tussen alle instellingen die in Eindhoven actief zijn op het gebied van architectuur, ruimtelijk ontwerp en/of stedelijke ontwikkeling. Met al deze activiteiten wil het centrum een breed publiek aanspreken.

De activiteiten van het architectuurcentrum worden mogelijk gemaakt met bijdragen van Stimuleringsfonds voor Architectuur, de gemeente Eindhoven, donaties van sponsors (ACE-sociëteit) en BNA Zuidoost Brabant.

bron: www.architectuurcentrumeindhoven.nl