Aan de totstandkoming van deze digitale encyclopedie wordt nog gewerkt.

The Jerseys

Uit De historische en eigentijdse encyclopedie van Eindhoven
Ga naar: navigatie, zoeken

The Jerseys, coverband

Promotiefoto van de band uit 1966 (foto Ben Brekelmans)
Eindhovense rockgroep, ontstaan in 1965 als Eindhovens schoolbandje. De kern bestaat dan uit Peter de Graaf (sologitaar/toetsen/zang), Timo Brouns (slaggitaar/leadvocals) en Ben Brekelmans (basgitaar/zang). In de sixties zitten respectievelijk Edu Franken, Peter van Hout, Ad van het Hof en Peter van Beekveld achter de drums.

In 1966 begint The Jerseys-trein vol op stoom te komen met veel optredens in parochie- en danszalen. Op het repertoire staan nummers van o.a. The Spencer Davis Group, Them, The Kinks, The Searchers, The Beatles en The Rolling Stones. Op het hoogtepunt van hun populariteit hebben ze een fanclub met honderden betalende leden.

De groep wordt in Eindhoven bekend in zalen zoals bijvoorbeeld het Paulushuis, Sancta Maria, Monti, Hide Out en Batman a GoGo. Buiten Eindhoven treedt de band regelmatig op in het Dorpshuis in Acht, het Jeugdcentrum in Best, De Zwaan en De Oase in Son, De Stad van Gerwen, De Kers in Oerle, zaal Elwi-Bar in Geldrop en Royal in Valkenswaard. Maar ook zalen in Sint Oedenrode, Boxtel en Den Bosch zien en horen de groep met enige regelmaat.

In 1969 zijn maatschappelijke carrières de oorzaak van het uiteenvallen van The Jerseys. Om die reden slaat de groep ook een platencontract bij Johnny Hoes (Telstar) af. Peter de Graaf gaat wonen en werken in Amsterdam, Timo vindt zijn kostwinning in de IT-sector en Peter van Beekveld en Ben Brekelmans bouwen een loopbaan op bij PostNL.

Na de definitieve stop in 1969 was er in 1987 "op veler verzoek" nog een keer een optreden van twee sets tijdens het grootse 30Plusfeest in het Karregat, georganiseerd door Omroep Brabant. The Phantoms, The Valiants en The Counsellors waren in 1985 en 1986 voorgegaan, The Saints stonden in 1987 eveneens op het podium. Na dit eenmalige optreden werd het opnieuw stil tot augustus 2006.

Op 27 augustus 2006 troffen de bandleden elkaar weer voor het eerst sinds jaren: Timo Brouns, Peter de Graaf, Peter van Beekveld en Ben Brekelmans. Op aandringen van vroegere fans spraken ze over de (on)haalbaarheid van een revival op het eerste Eindhovense Back to the Sixties-festival. Het optreden volgde op de “BttS” in 2007.
Deze comeback inspireerde zodanig, dat de band besloot om door te gaan met het maken van muziek uit de jaren '60. Tot op de dag van vandaag. Drummer Albert Rooijakkers completeert de band sinds zomer 2010.

Ben Brekelmans 2017