Aan de totstandkoming van deze digitale encyclopedie wordt nog gewerkt.

Burgemeester Smits van Oyenbrug

Uit De historische en eigentijdse encyclopedie van Eindhoven
Ga naar: navigatie, zoeken

Burgemeester Smits van Oyenbrug
De brug over de Dommel in de Sterrenlaan. De naam werd op 7 september 1977 door B&W vastgesteld en op 6 februari 1978 bekendgemaakt.
De naam is met het onderschrift "Burgemeester van Nuenen 1963-1977" aan weerszijden van de weg aangebracht. Met zwarte, plastic wrijfletters op een witte plaat kunststof die met roestige bouten op het verveloze beton is geschroefd. Een deel van de letters is inmiddels afgebladderd. Wat wil je ook na 18 jaar. Mocht de naam destijds bedoeld zijn geweest als een eerbetoon aan de vroegere burgemeester van Nuenen, dan is het dringend tijd dat het beton eens wordt schoongemaakt en dat de bordjes door nettere exemplaren worden vervangen. Dat laatste had eigenlijk al in 1978 moeten gebeuren.

En als er daarna nog wat geld over is, kan misschien een klein busje bruine verf worden gekocht om de leuning van de nabije Willem-Hikspoorsbrug wat bij te schilderen. Want die is daar ook dringend aan toe.


NB: Deze tekst werd door Jan Spoorenberg in 1996 opgeschreven in het Gruun Buukske, het tijdschrift van de Heemkundige Studiekring Kempenland Eindhoven. Gelukkig is er circa 2012 aandacht aan de woorden van de heer Spoorenberg besteed.